Uitleen: meldingen van reserveringen

Colibris kan beheerders een automatische verwittiging sturen wanneer een item wordt gereserveerd. Dit is nuttig wanneer gereserveerde items apart worden gezet totdat ze worden opgehaald. Via Instellingen > Uitleen > Reserveringen kan je instellen of dit soort e-mails verstuurd moeten worden. Wanneer de e-mailmelding aangevinkt is, dan wordt ze automatisch verstuurd naar alle beheerders met de bevoegdheid […]

Read More

E-mailtemplates

Colibris verstuurt automatische e-mails, zowel naar ontleners als naar beheerder, op verschillende momenten. Deze e-mails zijn gebaseerd op standaard e-mailtemplates waarvan de inhoud op maat kan worden aangepast. Deze e-mails kunnen worden gewijzigd via Instellingen > E-mail > E-mailtemplates: Welkom in de bibliotheekWanneer een nieuwe ontlenersaccount wordt aangemaakt Overzicht uitleenWanneer vanuit het uitleenoverzicht op de […]

Read More

Herinneringen via e-mail

Colibris stuurt automatische e-mails, zowel naar ontleners als naar beheerder, op verschillende momenten: Welkom in de bibliotheekWanneer een nieuwe ontlenersaccount wordt aangemaakt Overzicht uitleenWanneer vanuit het uitleenoverzicht op de knop “Ticket mailen” wordt geklikt Wachtwoord voor ColibrisWanneer een ontlener op de knop “wachtwoord vergeten” klikt bij het aanmelden in ‘Mijn Colibris’ Waarschuwing: uitleen bijna verlopenGeautomatiseerd […]

Read More

Boetes aanrekenen

Colibris biedt de mogelijkheid om een boete aan te rekenen wanneer items worden ingeleverd buiten de voorziene uitleentermijn. Het bijhouden van boetes kan worden in- of uitgeschakeld via Instellingen > Uitleen > Algemeen. Wanneer boetes zijn uitgeschakeld, wordt er nog steeds een uitleentermijn gehanteerd en zullen er nog steeds e-mailherinneringen worden verstuurd, er wordt alleen […]

Read More

Uitleentickets

Colibris biedt ondersteuning voor een Epson ticketprinter, die een uitleenoverzicht afdrukt op een kassaticket. Dit is een beknopt overzicht van ontleende items, uitleendatums en eventuele extra vermeldingen. We gebruiken hiervoor thermisch papier van 7 cm breed. Via Instellingen > Labels & Tickets > Tickets kan voor een stuk de inhoud van zo’n uitleenticket worden bepaald. […]

Read More

Uitleen: reserveringen

Via Instellingen > Uitleen > Reserveringen kan je instellen hoe Colibris reserveringen moet afhandelen. E-mailmelding: bepaalt of beheerders een automatische verwittiging moeten krijgen wanneer een item wordt gereserveerd. Dit wordt gestuurd naar alle beheerders met de bevoegdheid ‘Uitleen’, zie Beheerders beheren. In een Colibris Multi omgeving wordt de e-mail enkel gestuurd naar de beheerders die zijn […]

Read More

Uitleen: kalender

Via Instellingen > Uitleen > Kalender kan je bepalen welke dagen meegerekend worden voor de uitleentermijn. Vaste sluitingsdagen Dit zijn vaste dagen waarop de bibliotheek is gesloten, elke week. Stel dat zaterdag en zondag zijn aangevinkt en dat de uitleentermijn op 10 dagen staat. In dat geval mag je het item maximaal 2 weken ontlenen (in […]

Read More

Uitleen: beperkingen

Via Instellingen > Uitleen > Beperkingen kan je onder meer bepalen hoeveel werken ontleend mogen worden, en gedurende hoeveel dagen. Algemeen Hieronder kunnen twee globale limieten worden ingesteld op het aantal en de duur: Maximum uitleenDit veld bepaalt hoeveel items er tegelijkertijd ontleend mogen worden in totaal, dus over de verschillende itemtypes heen. Binnen dit […]

Read More

Uitleen: algemeen

Via Instellingen > Uitleen > Algemeen kunnen bepaalde functies van Colibris worden verborgen of uitgeschakeld. Functionaliteit Boetes: dit schakelt het bijhouden van boetes in/uit. Wanneer boetes zijn uitgeschakeld, zullen er nog steeds een uitleentermijn worden gehanteerd en e-mailherinneringen worden verstuurd, maar er wordt geen geldboete berekend. Reserveringen: bepaalt of items kunnen worden gereserveerd door ontleners, […]

Read More

Uitleen exporteren / afdrukken

Deze pagina laat je toe om een lijst van alle openstaande ontleningen te exporteren of af te drukken. Ga naar Uitleen > Export uitleen om te starten. Kies de gegevens die je wil oplijsten: Uitgeleende items Te laat ingeleverde items Gereserveerde items (let wel: enkel de actieve beschikbare reserveringen, m.a.w. werken die klaar zijn voor afhaling in […]