1. Home
  2. Instellingen
  3. Collectie
  4. Bestaande barcodes gebruiken
  1. Home
  2. Uitleen
  3. Bestaande barcodes gebruiken

Bestaande barcodes gebruiken

Wie van een ander softwarepakket is overgestapt op Colibris, had misschien al een barcode aangebracht op elk object. Colibris kan deze alternatieve barcodes herkennen en gebruiken om uitleen te registreren, naast de barcodes die Colibris zelf aanmaakt.

Om dit te bekomen, dien je het werk toe te voegen aan de Colibris collectie (titel + minstens één exemplaar). Vervolgens dien je de oude barcode op te nemen in het veld notitie (onder exemplaargegevens). De barcode dient het eerste element in dit veld te zijn, niet voorafgegaan door een spatie of andere tekens.

Na de barcode mag een enter gebruikt worden, waarna ook andere gegevens vermeld kunnen worden in het veld notitie, zolang de barcode maar het eerste element blijft en volledig apart op de eerste rij staat.

Deze barcode werd aangemaakt in het kader van het project Bib op school van de Stad Antwerpen. De stadsdiensten voorzien elk object al van een barcode, die perfect bruikbaar is binnen Colibris. In dit geval zal het veld notitie het getal 30003017503135 moeten bevatten.

Beperkingen / randvoorwaarden

Aangezien Colibris zelf barcodes genereert van elk nieuw object, is het essentieel dat er geen overlapping is tussen oude barcodes en nieuwe. We moeten vermijden dat een oude barcode opnieuw aangemaakt zou worden voor een nieuw object.

Barcodes van Colibris bevatten steeds 10 cijfers en starten met een 1 of 2. Zijn de oude barcodes korter / langer en starten ze met andere tekens? Dan is er normaalgezien geen probleem.

Bijgewerkt op 26/04/2024

Gerelateerde artikels

Nog hulp nodig?
Kan je het antwoord niet vinden? Neem dan contact op via e-mail of telefoon: +32 (0)3 336 06 55
Contacteer ons