1. Home
  2. Uitleen
  3. Boetes aanrekenen

Boetes aanrekenen

Colibris biedt de mogelijkheid om een boete aan te rekenen wanneer items worden ingeleverd buiten de voorziene uitleentermijn.

Het bijhouden van boetes kan worden in- of uitgeschakeld via Instellingen > Uitleen > Algemeen. Wanneer boetes zijn uitgeschakeld, wordt er nog steeds een uitleentermijn gehanteerd en zullen er nog steeds e-mailherinneringen worden verstuurd, er wordt alleen geen geldboetes berekend.

In het uitleenoverzicht van een gebruiker worden alle items over tijd weergegeven in een rode balk met een uitroepteken. Klik op het uitroepteken en volg de stappen om de boete af te handelen.