Publiek gedeelte: algemeen

Via Instellingen > Publiek gedeelte > Algemeen kunnen bepaalde functies van Colibris worden verborgen of uitgeschakeld in het zoekgedeelte. Functionaliteit Mijn Colibris: dit maakt het ‘Mijn Colibris’ gedeelte onzichtbaar, waarmee ontleners zich kunnen aanmelden om hun uitleen op te volgen, reserveringen en favorieten te beheren en hun persoonlijke gegevens te wijzigen. Selfscan: bepaalt of de […]

Read More

Geavanceerd zoeken: getoonde velden

Wanneer bepaalde velden niet gebruikt worden, of consequent niet ingevuld worden, dan kan het nuttig zijn om ze te verbergen in zoekformulieren. Het gaat dan meer bepaald over de functie ‘geavanceerd zoeken’. Zo kunnen ze niet voor verwarren zorgen bij gebruikers. Dit wordt beheerd onder Instellingen > Interface > Geavanceerd zoeken Merk op dat reeds […]

Read More

Zoeken / Geavanceerd zoeken

Colibris biedt twee manieren om te zoeken in de catalogus: een eenvoudige zoekmethode en een geavanceerde zoekmethode. Eenvoudig zoeken Deze zoekfunctie is te vinden op de homepage van je Colibris omgeving. Het basisidee is dat je eender welk woord of een combinatie van woorden kan ingeven en dat het zoekresultaat zo breed mogelijk zal zijn. […]

Read More

‘Mijn Colibris’ module

‘Mijn Colibris’ is een persoonlijk gedeelte van Colibris waarin elke ontlener een aantal bewerkingen kan doen: Uitleen / verlengingenEen overzicht raadplegen van ontleende items, met de datum dat ze teruggebracht moeten worden. Binnen de geldende instellingen kan de uitleenperiode eventueel verlengd worden met een nieuwe termijn. ReserveringenEen overzicht raadplegen van gereserveerde items, met daarbij de […]

Read More

Publieke zoekgedeelte afschermen voor buitenstaanders

In principe is het publieke gedeelte van Colibris voor iedereen toegankelijk. Wie de URL van een Colibris omgeving kent, kan de collectie doorzoeken. Enkel om het ‘Mijn Colibris’ gedeelte te bereiken zal je aangemeld moeten zijn als ontlener. Let wel: de Colibris collectie wordt wel degelijk afgeschermd voor Google en zal dus nooit in de […]

Read More

Selfscan / uitleen via smartphone

De selfscan functie in Colibris Multi laat ontleners toe om hun eigen uitleen af te handelen. Ze kunnen boeken ontlenen of terugbrengen zonder tussenkomst van een beheerder / bibliothecaris. De selfscan functie bereik je via de link in de footer van Colibris, onder het kopje ‘Mijn Colibris’. Wanneer je deze link niet ziet, heb je […]

Read More

Infopagina’s / Aankondiging

Via Instellingen > Publiek gedeelte > Infopagina’s kunnen tekstpagina’s worden aangemaakt met daarin praktische informatie over de werking van de bibliotheek. Denk aan een volledig uitleenreglement, of openingsuren, of een ‘boek in de kijker’, of achtergrondinformatie bij de bibliotheek. Elke pagina heeft een titel en een tekstveld, en kan ook niet-actief worden gezet om ze […]

Read More

Beschikbare talen

Colibris is beschikbaar in drie talen: Nederlands Frans Engels Zowel het publieke gedeelte als het beheergedeelte heeft een meertalige interface. Via Instellingen > Interface > Talen kan worden bepaald welke talen gebruikers te zien krijgen. Wanneer slechts één taal is geselecteerd, verdwijnt de taalswitch. De instelling Standaardtaal bepaalt in welke taal uitleenherinneringen en andere e-mailberichten […]