Uitfasering DYMO printers

Hoewel DYMO LabelWriter printers erg populair blijven en enkele belangrijke voordelen bieden (gemakkelijk in gebruik, goedkoop in aanschaf, ook nuttig buiten Colibris…) zijn er de laatste jaren erg veel softwareproblemen geweest. DYMO reageert steevast te laat op veranderingen in zowel Windows, MacOS en Chrome (veranderingen die meestal al maanden daarvoor werden aangekondigd). Ook de overstap […]

Read More

WebClientPrint plug-in met proxy server

Wanneer de WebClientPrint plug-in (WCPP) wordt gebruikt op een computer die connecteert met het internet via een proxy server, dan moet WCPP worden geconfigureerd met de nodige proxy instellingen. Wanneer dit niet gebeurt, krijg je een wit pop-upvenster te zien met de titel Error Report – WebClientPrint Processor en daarin één van de volgende foutmeldingen: […]

Read More

10/03/2021: DYMO printer drukt lege labels af (opgelost)

In maart 2021 ontstond een probleem waarbij DYMO printers lege etiketten afdrukken, zowel binnen Colibris als in de DYMO Connect software. Deze bug deed zich voor op computer met Windows 7, 8 en 10. Het probleem werd veroorzaakt door een beveiligingsupdate van Windows, die in de meeste gevallen automatisch werd geïnstalleerd. Daardoor dook het probleem […]

Read More

Dymo LabelWriter installatie (MacOS)

Volg deze stappen om de DYMO LabelWriter 450 Twin Turbo printer te installeren in MacOS. DYMO software installeren Verwijder de testlabels, kleefstrookjes en verpakkingsmateriaal uit de printer Sluit de stroomadaptor en USB-kabel aan op de printer en verbind vervolgens de printer met de computer Download de DYMO Connect software (Mac)Dit pakket installeert de Dymo Connect software […]

Read More

Epson ticketprinter: installatie

Volg deze stappen om een EPSON TM-T20II of EPSON TM-T20III te installeren: erwijder het beschermings- en verpakkingsmateriaal uit de printer Sluit de stroomadaptor en USB-kabel aan op de printer en vervolgens op de PC Installeer de Epson software van de meegeleverde cd-rom of ga naar de EPSON website om de recentste versie te downloaden. Twee […]

Read More

WebClientPrint plug-in (WCPP)

WebClientPrint is een gratis plug-in die het mogelijk maakt voor een internet toepassing zoals Colibris om te communiceren met een lokale printer. De componenten op de Colibris servers hebben ook een lokale service nodig, die geïnstalleerd kan worden op Windows, Mac en Linux. Concreet is WCPP vereist voor de volgende functionaliteit: Labels afdrukken op een […]

Read More

Dymo LabelWriter: veel voorkomende problemen

Wanneer de Dymo printer niet reageert op opdrachten en geen barcode- of ruglabels afdrukt, dan kan dit een hele reeks oorzaken hebben. Deze checklist kan helpen om het probleem te identificeren: Kan je labels afdrukken los van Colibris? Je kunt dit testen door de DYMO software te openen en hierin een label af te drukken. […]

Read More

Verschillen tussen DYMO en Zebra printers

Het verschil tussen DYMO printers en Zebra printers zit op vijf vlakken: Technologie Duurzaamheid Flexibiliteit Labelformaten Prijs Algemeen kunnen we stellen dat Zebra printers een betere keuze zijn op lange termijn. De keuze voor een Dymo printer is vooral interessant voor kleine collecties met weinig uitleen, die voor een zo laag mogelijk bedrag willen starten. […]

Read More

Labelprinter / Ticketprinter

Via Instellingen > Labels & Tickets > Printers kan worden bepaald welke printers Colibris moet gebruiken om barcodelabels, ruglabels of tickets af te drukken. Zorg ervoor dat je bent aangemeld met een account die toegang heeft tot de module Instellingen. Om de lijst met geïnstalleerde printers te kunnen uitlezen, gebruikt Colibris de WebClientPrint plug-in (WCPP). […]