Items toevoegen aan de collectie

Colibris bewaart de gegevens over boeken en andere items in twee niveaus:

• Titelgegevens
    Dit zijn de algemene gegevens van een werk, zoals de titel, auteur, uitgever… Titelgegevens zijn gemeenschappelijk voor alle exemplaren.
  • Exemplaargegevens
    Deze gegevens zijn specifiek voor elk exemplaar, zoals de locatie, de prijs, uitleenbaarheid…

Wanneer je een nieuw object wil toevoegen aan de collectie, zal je beide stappen moeten doorlopen.

Wanneer enkel de titelgegevens worden ingevoerd, gaat Colibris ervan uit dat er (nog) geen exemplaren van het werk beschikbaar zijn, en zal het nog niet opzoekbaar / zichtbaar zijn.

Titelgegevens invoeren

1. Ga naar Collectie > Item toevoegen
  2. Selecteer het gewenste itemtype. Afhankelijk van het itemtype zijn er andere datavelden beschikbaar.
  3. Scan of typ de barcode of de ISBN code van het object. Colibris kan de basisgegevens ophalen van boeken, cd’s, dvd’s, software, gezelschapsspellen… Klik Zoek online om het resultaat te zien. Voor meer informatie, zie ISBN gegevens downloaden
  4. Kijk alle gegevens na en vul aan waar nodig. Wanneer de functie ‘Zoek online’ geen resultaten heeft gevonden, vul dan minstens de titel en auteur aan in het formulier.
  5. Klik Opslaan om de gegevens te bewaren

Zie ook de beschrijving van alle beschikbare datavelden bij de titelgegevens.

Op dit moment zijn enkel de titelgegevens beschikbaar in de databank. Je wordt automatisch doorverwezen om exemplaren toe te voegen.

Exemplaargegevens invoeren

1. Vul de locatie, de uitleenbaarheid of andere datavelden in
  2. Klik Opslaan
  3. Kilk Nieuw exemplaar toevoegen als je meerdere exemplaren van dezelfde titel bezit

Zie ook de beschrijving van alle beschikbare datavelden bij de exemplaargegevens.