Items / exemplaren wijzigen

Ga naar Collectie > Item bewerken. Zoek het gewenste item door de barcode te scannen of een deel van de titel in te voeren.

In de lijst met zoekresultaten die nu verschijnt, staat na elk item een knop Bewerken. Wanneer je hierop klikt, verschijnt het invulformulier met alle titelgegevens zoals ze eerder werden ingevoerd. Zie Omschrijving titelgegevens voor een beschrijving van alle velden.

Klik onderaan op Opslaan om de wijzigingen te bewaren.

Itemtype wijzigen

Het itemtype kan achteraf niet meer gewijzigd worden, aangezien hieraan een aantal specifieke datavelden zijn verboden en aangezien het itemtype vervat zit in de Colibris barcode. In dit geval moet het object verwijderd worden en opnieuw ingevoerd met het juiste itemtype.

Exemplaar wijzigen

Vanuit de titelgegevens selecteer je het tabblad Exemplaren om de lijst met beschikbare exemplaren te zien. Na elk exemplaar staat een knop Bewerken. Wanneer je hierop klikt, verschijnt het invulformulier met alle exemplaargegevens zoals ze eerder werden ingevoerd. Zie Omschrijving exemplaargegevens voor een beschrijving van alle velden.

Klik onderaan op Opslaan om de wijzigingen te bewaren.

Bijgewerkt op 05/03/2024