1. Home
  2. Service & Abonnement
  3. Colibris: versies / licenties

Colibris: versies / licenties

Colibris bestaat in drie varianten, telkens met een eigen set aan mogelijkheden. We vermelden hier de belangrijkste verschillen.

Hoe kan ik overstappen op een andere versie van Colibris?

Colibris Basic

Bevat enkel de basisfunctionaliteit, met een focus op collectiebeheer. Je kunt een ongelimiteerde collectie aanleggen en online doorzoekbaar maken. Ook het aanmaken van barcode- en ruglabels is voorzien.

Uitleenmogelijkheden en het automatisch ophalen van bibliografische gegevens op basis van het ISBN nummer zijn niet voorzien in deze versie.

Colibris Pro

Bevat alle mogelijkheden van de Basic licentie, met daarnaast ook uitleenfunctionaliteit, het werken met barcodes en het automatisch ophalen van bibliografische gegevens op basis van het ISBN nummer. Er zijn ook vrij te kiezen datavelden voor elk van de standaard itemtypes.

Colibris Multi

Bevat alle mogelijkheden van de Pro licentie, met als belangrijkste extra’s:

  • Ondersteuning voor meerdere vestigingen, die als het ware als deelcollecties fungeren, elk met hun eigen beheerders. Ontleners en (uitleen)instellingen zijn wel gemeenschappelijk voor alle vestigingen. In een Multi licentie zijn standaard 2 vestigingen inbegrepen, bijkomende vestigingen worden extra aangerekend.
  • De mogelijkheid om zelf itemtypes te wijzigen / toe te voegen, naast de standaard itemtypes uit de Pro licentie (Boek, Tijdschrift, Audio, Video en Software).
  • Ondersteuning voor ontlenersgroepen, waarmee je kunt bepalen dat een werk enkel door leden van een bepaalde groep mag worden ontleend.
  • Selfscan functionaliteit, waarmee ontleners hun eigen uitleen kunnen afhandelen via hun smartphone.

Zie ook de specifieke functionaliteit van Colibris Multi om samen te werken met verschillende vestigingen of deelcollecties

Bijgewerkt op 22/02/2023

Gerelateerde artikels

Nog hulp nodig?
Kan je het antwoord niet vinden? Neem dan contact op via e-mail of telefoon: +32 (0)3 336 06 55
Contacteer ons