1. Home
  2. Instellingen
  3. Publiek gedeelte
  4. Bepaalde functionaliteit tonen / verbergen

Bepaalde functionaliteit tonen / verbergen

Colibris biedt tal van mogelijkheden, maar niet elke bibliotheek wil dezelfde mogelijkheden aanbieden aan leners, of wil niet alle mogelijkheden benutten.

Onder Instellingen > Publiek gedeelte > Algemeen kunnen daarom bepaalde functies van Colibris worden verborgen.

Mijn Colibris
Deze optie toont / verbergt de mogelijkheid voor leners om zich aan te melden in het publieke gedeelte. Wanneer dit is uitgeschakeld, zullen leners hun eigen uitleen niet kunnen opvolgen, zullen ze geen favorietenlijst kunnen aanleggen, enz. Zie ook Mijn Colibris

Selfscan
Deze optie toont / verbergt de mogelijkheid voor leners om zich aan te melden en hun eigen uitleen te registreren via hun smartphone of een uitleenkiosk in de bibliotheek. Zie ook selfscan

Aanmelden verplicht
Wanneer deze optie is aangevinkt, zullen leners zichzelf eerst moeten aanmelden in het publieke gedeelte, zelfs om louter een opzoeking te doen. Standaard is dit uitgevinkt en is het ganse publieke gedeelte te bereiken zonder login. Enkel voor het gedeelte ‘Mijn Colibris’ is dan een login vereist.

Homepage: aanwinsten
Deze optie toont / verbergt de lijst met recente aanwinsten op de homepage.

Homepage: tagcloud
Deze optie toont / verbergt de lijst met de meest voorkomende thema’s op de homepage. Bovendien kan worden bepaald welk veld wordt gebruikt om deze lijst samen te stellen (trefwoord, classificatie of genre).

Opgelet: de tagcloud wordt pas getoond als er minstens vijf tags in het systeem zitten.

Bijgewerkt op 26/09/2024