1. Home
  2. Instellingen
  3. Publiek gedeelte
  4. Beschikbaarheid van exemplaren

Beschikbaarheid van exemplaren

Colibris volgt elk afzonderlijk exemplaar op en kent er een status aan toe. Zo kan het zijn dat er vijf exemplaren van hetzelfde boek in de collectie zitten, allemaal met een andere beschikbaarheid, zoals getoond in de screenshot hierboven.

Wanneer je met de muis over een statusbalkje gaat, worden er extra gegevens getoond, bv. tot wanneer een werk is gereserveerd of uitgeleend, of eventueel aan wie.

Mogelijke statussen

Van boven naar onder in de tabel:

  1. Gereserveerd. Dit exemplaar werd gereserveerd door de lener die momenteel deze pagina raadpleegt. Vandaar het vinkje in de kolom ‘reservering’.
  2. Gereserveerd. Dit exemplaar werd gereserveerd door een andere lener. Aangezien een exemplaar slechts door één lener tegelijk kan worden gereserveerd, is de mogelijkheid tot reservering nu niet meer beschikbaar.
  3. Uitgeleend. Uitgeleend aan een gebruiker. Intussen nog niet gereserveerd door een andere gebruiker, dus deze optie is nog steeds beschikbaar. Zodra iemand het exemplaar reserveert (terwijl het nog steeds uitgeleend is aan iemand anders) zal er in de kolom ‘reservering’ een rood kruisje verschijnen.
  4. Niet uitleenbaar. Dit exemplaar staat gemarkeerd als ‘niet uitleenbaar’. Dit is een vinkje in de exemplaargegevens.
  5. Beschikbaar. Dit exemplaar is op dit moment niet gereserveerd of uitgeleend, en het is gemarkeerd als ‘uitleenbaar’. Het is met andere woorden vrij om uit te lenen en is beschikbaar.
Bijgewerkt op 05/03/2024

Gerelateerde artikels

Nog hulp nodig?
Kan je het antwoord niet vinden? Neem dan contact op via e-mail of telefoon: +32 (0)3 336 06 55
Contacteer ons