Zebra printer time-out

Zebra printers verliezen soms hun connectie met de computer nadat die in slaapstand is gegaan. Het afdrukken van labels gaat prima, maar na de slaapstand wordt er niet meer geprint. Het probleem doet zicht voor op Windows 7 en hoger en wordt beschreven op de site van Zebra:

https://www.zebra.com/us/en/support-downloads/knowledge-articles/ait/zebra-printer-usb-communications-stops-after-computer-sleep-cycle.html

De printer even uitschakelen en opnieuw inschakelen, verhelpt dit probleem. Labels die al in de wachtrij zaten, worden alsnog afgedrukt.

De Zebra website biedt ook enkele oplossingen om het probleem te verhelpen. De aangewezen oplossing onder Windows 10 is de volgende:

• Open het configuratiescherm
  • Ga naar Systeem en beveiliging > Energiebeheer
  • Klik na het geselecteerde voorkeursschema op ‘De schema-instellingen wijzigen’
  • Kies ‘Geavanceerde energie-instellingen wijzigen’
  • Open USB-instellingen > Instelling voor selectieve USB-onderbreking
  • Zet deze optie op ‘Uitgeschakeld’ en klik onderaan op OK.

Vervolgens dien je deze stappen uit te voeren:

• Open het configuratiescherm
  • Ga naar Systeem en beveiliging > Systeembeheer > Computerbeheer > Apparaatbeheer
  • Navigeer naar ‘Universal Serial Bus-controllers > USB-hoofdhub
  • Dubbelklik hierop, ga naar ‘Energiebeheer’ en vink ‘De computer mag dit apparaat uitschakelen om energie te besparen’ uit
  • Vaak zijn er meerdere USB-hoofdhubs. Voer dit voor alle instanties uit.