Labelprinter / Ticketprinter

Via Instellingen > Labels & Tickets > Printers kan worden bepaald welke printers Colibris moet gebruiken om barcodelabels, ruglabels of tickets af te drukken. Zorg ervoor dat je bent aangemeld met een account die toegang heeft tot de module Instellingen.

Om de lijst met geïnstalleerde printers te kunnen uitlezen, gebruikt Colibris de WebClientPrint plug-in (WCPP). Dit gratis stukje software is vereist om deze pagina te kunnen gebruiken.

Download en installeer de WebClientPrint software van de Neodynamic website. Let op: Colibris werkt met versie 5.x van deze software. Mogelijks moet je aangemeld zijn als administrator om deze software succesvol te kunnen installeren. Herstart je browser om de software te activeren.

Colibris werkt enkel met bepaalde types van printers:

• DYMO LabelWriter 450 Twin Turbo (versie met twee spoelen) – op termijn uitgefaseerd
  • Zebra ZD220t / ZD420t / ZD421t
  • Epson TM-T20 (optioneel voor het afdrukken van uitleentickets)

Standaard printers

Standaard printers gelden voor alle beheerders. Deze instelling is nuttig wanneer er slechts één computer wordt gebruikt voor het beheer van Colibris, of wanneer alle gebruikers een gedeelde printer (of een printer met dezelfde naam) gebruiken.

Selecteer de gewenste labelprinter en/of ticketprinter in de lijst. Zorg er ook voor dat het geschikte type is geselecteerd: Dymo / Zebra in het geval van labelprinters, Epson / desktop in het geval van ticketprinters. Anders zal de printer niet goed aangestuurd kunnen worden.

Uitleentickets kunnen worden afgedrukt op een specifieke ticketprinter van Epson, maar eventueel dus ook op een gewone desktop printer met A4 papier.

Let op: de knop ‘opslaan’ bewaart enkel de instellingen van het blok ‘standaard printers’.

Lokale printers

Lokale printers gelden enkel voor de computer waarop ze worden ingesteld. Dit is nuttig wanneer elke beheerder zijn eigen printer gebruikt.

Colibris geeft prioriteit aan de instelling Lokale printers. Pas als dit staat ingesteld op Gebruik standaard printer wordt er gekeken naar de standaard printer.

De lokale printers worden opgeslagen in een lange termijn-cookie. Deze cookie zou in principe 10 jaar geldig moeten blijven, maar hij geldt enkel in de browser waarin de instellingen werden opgeslagen. Wie overstapt op een andere browser, of zijn browser of OS opnieuw installeert, zal de lokale printers kwijt zijn.

Wie het beheer van Colibris doet op één computer met één set printers, doet er dus goed aan om te werken met de optie ‘standaard printers’. Deze instellingen worden namelijk bewaard in de Colibris databank en blijven daarom voortdurend bewaard.

Let op: de knop ‘opslaan’ bewaart enkel de instellingen van het blok ‘lokale printers’.