Labelprinter / Ticketprinter

Via Instellingen > Labels & Tickets > Printers kan worden bepaald welke printers Colibris moet gebruiken om barcodelabels, ruglabels of tickets af te drukken.

Om de lijst met geïnstalleerde printers te kunnen uitlezen, gebruikt Colibris de WebClientPrint plug-in. Dit gratis stukje software is vereist om deze pagina te kunnen gebruiken.

Download en installeer de WebClientPrint software van de Neodynamic website. Let op: Colibris werkt met versie 5.x van deze software. Mogelijks moet je aangemeld zijn als administrator om deze software succesvol te kunnen installeren. Herstart je browser om de software te activeren.

Standaard printers

Standaard printers gelden voor alle beheerders. Deze instelling is nuttig wanneer er slechts één computer wordt gebruikt voor het beheer van Colibris, of wanneer alle gebruikers een gedeelde printer (of een printer met dezelfde naam) gebruiken.

Selecteer de gewenste labelprinter en/of ticketprinter in de lijst. Zorg er ook voor dat het geschikte type is geselecteerd (Dymo / Zebra in het geval van labelprinters), anders zal de printer niet goed aangestuurd kunnen worden.

Uitleentickets kunnen worden afgedrukt op een specifieke ticketprinter van Epson, maar ook op een gewone desktop printer met A4 papier.

Lokale printers

Lokale printers gelden enkel voor de computer waarop ze worden ingesteld. Dit is nuttig wanneer elke beheerder zijn eigen printer gebruikt (dit wordt opgeslagen in een lange termijn-cookie).

Colibris kijkt eerst naar de instelling Lokale printers. Als dit staat ingesteld op Gebruikt standaard printer dan wordt er gekeken naar de standaard printer.