Zebra printer: installatie

Volg deze stappen om de Zebra GK420 of Zebra ZD420 printer te installeren:

1. Verwijder het beschermings- en verpakkingsmateriaal uit de printer
  2. Sluit de stroomadaptor en USB-kabel aan op de printer en vervolgens op de PC
  3. Installeer de Zebra software van de meegeleverde cd-rom of download de Zebra Setup Utilities vanop de Zebra website. Als deel van dit pakket wordt ook de nodige driver geïnstalleerd. Zodra een ZDesigner ZD420-203dpi ZPL printer verschijnt in de Zebra Setup Utilities, is de printer klaar voor gebruik.
  4. Herstart de computer om de wijzigingen te activeren.
  5. Installeer een rol etiketten en een inktpatroon zoals aangeduid op de tekening aan de binnenkant van het printerdeksel (zie ook video hieronder). Bij nieuwe printers werd alles al door ons geïnstalleerd en hoef je dit niet meer te doen.
  6. Download en installeer de WebClientPrint software van de Neodynamic website. Let op: Colibris werkt met versie 5.x van deze software. Mogelijks moet je aangemeld zijn als administrator om deze software succesvol te kunnen installeren. Herstart je browser om de software te activeren.
  7. Meld je aan bij Colibris en ga naar Instellingen > Labels & Tickets > Printers selecteren. Wanneer het venster WebClientPrint for Windows openen? verschijnt, vinkje je Altijd toestaan… aan en kies je WebClientPrint openen. Daarna verdwijnt het blokje Bezig met laden…en kan je een printer selecteren.

8. Selecteer bij Labelprinter type: Zebra en selecteer de naam van de Zebra printer bij Labelprinter naam. Standaard is de naam ‘ZDesigner ZD420t’ of iets gelijkaardigs. Klik Opslaan.

De printer is nu klaar voor gebruik met Colibris.

WebClientPrint 2.x is niet meer compatibel met Colibris. Ook versie 6.x zal niet werken. Installeer versie 5.x

Etiketten en inktrol installeren

Om de etiketten te plaatsen, volg je deze richtlijnen:

De plaatsing van de inktrol wordt uitgelegd in deze video:

Problemen met uitlijning

Als de afgedrukte tekst niet 100% past binnen de labels, moet de printer mogelijk opnieuw gekalibreerd worden. Dat wordt uitgelegd in deze video: