Installatie Zebra labelprinter

Volg deze stappen om de Zebra GK420 of Zebra ZD420 printer te installeren:

• Verwijder het beschermings- en verpakkingsmateriaal uit de printer
  • Sluit de stroomadaptor en USB-kabel aan op de printer en vervolgens op de PC
  • Installeer de Zebra software van de meegeleverde cd-rom. Voer daartoe het bestand ‘RunCD’ uit en selecteer het model GK420t / ZD420t. Voer de stappen uit onder ‘Install your printer’. Installeer zeker de Zebra Setup Utilities. Dit alles is ook mogelijk door de online setup uit te voeren vanop de Zebra website.
  • Herstart de computer om de wijzigingen te activeren.
  • Installeer een rol etiketten en een inktpatroon zoals aangeduid op de tekening aan de binnenkant van het printerdeksel (zie ook video hieronder). Bij nieuwe printers werd alles al door ons geïnstalleerd en hoef je dit niet meer te doen.
  • Download en installeer de WebClientPrint software van de Neodynamic website. Let op: Colibris werkt met versie 5.x van deze software. Mogelijks moet je aangemeld zijn als administrator om deze software succesvol te kunnen installeren. Herstart je browser om de software te activeren.
  • Meld je aan bij Colibris en ga naar Instellingen > Labels & Tickets > Printers selecteren. Selecteer bij Framework: Zebra ZPL en selecteer de naam van de Zebra printer bij Barcodelabels en Ruglabels. Standaard is de naam ‘ZDesigner GK420t’ of ‘ZDesigner ZD420t’. Klik Opslaan.

De printer is nu klaar voor gebruik met Colibris.

WebClientPrint 2.x, 3.x en 4.x zijn niet compatibel met Colibris

Etiketten en inktrol installeren

De plaatsing van de etiketten en inktrol wordt uitgelegd in deze video:

Problemen met uitlijning

Als de afgedrukte tekst niet 100% past binnen de labels, moet de printer mogelijk opnieuw gekalibreerd worden. Dat wordt uitgelegd in deze video: