1. Home
  2. Apparatuur
  3. Zebra
  4. Zebra USB printer: installatie

Zebra USB printer: installatie

Helaas worden printers tijdens het transport soms door elkaar geschud, waardoor de inkt- en labelrollen niet meer correct geplaatst zijn. Kijk vooraf enkele punten na, zoals beschreven in dit artikel.

Zebra ZD printer installeren

Volg deze stappen om de Zebra ZD-serie labelprinter te installeren via USB:

Mogelijks moet je aangemeld zijn als administrator binnen het besturingssysteem van je computer om alle stappen succesvol te kunnen doorlopen.

1. Verwijder het beschermings- en verpakkingsmateriaal uit de printer
  2. Sluit de stroomadaptor en USB-kabel aan op de printer en vervolgens op de PC
  3. Installeer de Zebra software. Als deel van dit pakket wordt ook de nodige driver geïnstalleerd. Kies de juiste poort voor de printer (standaard is dit USB001 of een andere USB…, geen LPT…). Zodra een ZDesigner ZD220-203dpi ZPL (of ZD230 / ZD420 / ZD421) printer verschijnt in de Zebra Setup Utilities, is de printer klaar voor gebruik.
  4. Herstart de computer om de wijzigingen te activeren.
  5. Installeer een rol etiketten en een inktpatroon zoals aangeduid op de tekening aan de binnenkant van het printerdeksel. Bij nieuwe printers werd alles al door ons geplaatst en hoef je dit niet meer te doen. Zie Zebra printer: labels vervangen en Zebra printer: veel voorkomende problemen
  6. Download en installeer de WebClientPrint software van de Neodynamic website. Let op: Colibris werkt met versie 5.x van deze software. Herstart je browser om de software te activeren.
  7. Meld je aan bij Colibris en ga naar Instellingen > Labels & Tickets > Printers. Wanneer het venster WebClientPrint for Windows openen? verschijnt, vink je Altijd toestaan… aan en kies je WebClientPrint for Windows openen.
    Daarna verdwijnt het blokje Bezig met laden…en kan je een printer selecteren.
  8. Selecteer bij Labelprinter type: Zebra en selecteer de naam van de Zebra printer bij Labelprinter naam. Standaard is de naam ‘ZDesigner ZD220’ of iets gelijkaardigs. Klik Opslaan.

Zebra printer installeren

De printer is nu klaar voor gebruik met Colibris.

WebClientPrint 2.x is niet meer compatibel met Colibris.
Ook versie 6.x zal niet werken. Installeer steeds WebClientPrint versie 5.x

Zebra printer op MacOS

Om een Zebra printer te installeren op MacOS zal je gebruik moeten maken van een CUPS driver. Dat wordt beschreven op de website van Zebra.

De verdere stappen met de WebClientPrint plug-in zijn identiek.

WCPP 5.x is niet compatibel met de nieuwste Apple M1 processoren. We zullen binnenkort overstappen naar 6.x om dit op te lossen. Contacteer ons voor de laatste stand van zaken.

Bijgewerkt op 29/03/2024