WebClientPrint plug-in (WCPP)

WebClientPrint is een gratis plug-in die het mogelijk maakt voor een internet toepassing zoals Colibris om te communiceren met een lokale printer. De componenten op de Colibris servers hebben ook een lokale service nodig, die geïnstalleerd kan worden op Windows, Mac en Linux.

Concreet is WCPP vereist voor de volgende functionaliteit:

• Labels afdrukken op een Zebra printer (in tegenstelling tot Dymo printers die communiceren via hun eigen Dymo Label / Dymo Connect service)
  • Uitleentickets afdrukken op een Epson printer
  • Selecteren van een printer onder Instellingen > Labels & Tickets > Printers (zowel voor Zebra als Dymo)

WCPP installeren

Download en installeer de WebClientPrint software van de Neodynamic website. Colibris werkt met versie 5.x van deze software.

Mogelijks moet je aangemeld zijn als administrator om deze plug-in succesvol te kunnen installeren. Herstart je browser om de software te activeren.

MacOS

De WebClientPrint software versie 5 werkt enkel op Mac computers met een Intel processor. We zullen binnenkort overstappen op versie 6, die ook geïnstalleerd kan worden op de nieuwe ARM-gebaseerde processoren (M1).