1. Home
  2. Apparatuur
  3. WebClientPrint plug-in (WCPP)

WebClientPrint plug-in (WCPP)

WebClientPrint is een gratis plug-in die het mogelijk maakt voor een internet toepassing zoals Colibris om te communiceren met een lokale printer. De componenten op de Colibris servers hebben ook een lokale service nodig, die geïnstalleerd kan worden op Windows, Mac en Linux.

Concreet is WCPP vereist voor de volgende functionaliteit:

• Labels afdrukken op een Zebra printer (in tegenstelling tot Dymo printers die communiceren via hun eigen Dymo Label / Dymo Connect service)
  • Uitleentickets afdrukken op een Epson printer
  • Selecteren van een printer onder Instellingen > Labels & Tickets > Printers (zowel voor Zebra als Dymo)

WCPP installeren

Download en installeer de WebClientPrint software van de Neodynamic website. Colibris werkt met versie 5.x van deze software.

Mogelijks moet je aangemeld zijn als administrator om deze plug-in succesvol te kunnen installeren. Herstart je browser om de software te activeren.

WCPP op MacOS

De WebClientPrint software versie 5 werkt enkel op Mac computers met een Intel processor. We zullen binnenkort overstappen op versie 6, die ook geïnstalleerd kan worden op de nieuwe ARM-gebaseerde processoren (M1). Gebruik je nu al een M1, contacteer ons dan voor een oplossing.

Verder zal MacOS aangeven dat WCPP niet geopend kan worden omdat de ontwikkelaar niet geverifieerd kan worden (aangezien je de app niet uit de AppStore hebt gedownload). Je kunt dit toch toestaan door de WCPP app te zoeken in Finder (Apps folder), dan Ctrl+klik te doen en handmatig Open te kiezen in het menu. Kies nogmaals Open om WCPP uit te voeren. Er wordt nu een uitzondering gemaakt voor deze app, zodat die ook in de toekomst op de normale manier (dubbelklik) geopend kan worden.