1. Home
  2. Apparatuur
  3. Zebra
  4. Waarom Colibris labelprinters gebruikt en geen etiketvellen

Waarom Colibris labelprinters gebruikt en geen etiketvellen

Af en toe krijgen we de opmerking dat andere softwarepakketten goedkoper zijn omdat er geen labelprinter nodig is. Er wordt dan gebruikt gemaakt van A4-vellen met etiketten (merk Avery of vergelijkbaar). Colibris werkte in de beginjaren ook met etiketvellen en we verduidelijken graag waarom we daarvan zijn afgestapt.

Duurzaamheid

Een eerste probleem was duurzaamheid. Etiketvellen bedruk je met je eigen printer of kopieerapparaat. De toplaag van zo’n etiket is dus gewoon papier. Na verloop van tijd vervagen de etiketten en worden ze onleesbaar. Onze labelprinters gebruiken inkt op basis van hars en de labels hebben een speciale coating, waardoor ze goed bestand zijn tegen zonlicht, vervagen en zelfs tegen bijtende middelen. Zebra labels gaan daardoor tientallen jaren mee.

Bij andere software wordt dan aanbevolen om nog een beschermde plasticfolie over elk etiket te gaan kleven, maar dat is veel meer werk en weer een extra kost. Onze etiketten bieden dezelfde bescherming zonder folie.

Gebruiksgemak en efficiëntie

Een A4-vel met etiketten kan twee of drie keer door een printer worden gehaald. Daarna wordt het lastiger, vooral als er al enkele etiketten van het vel zijn gehaald en enkel de onderliggende folie overblijft. Als je tien labels hebt geprint en het vel wordt daarna niet meer aangenomen wordt, dan heb je uiteindelijk veel overschot.

Als je ineens een ganse bibliotheek van barcodestickers wil voorzien, dan valt dat wel mee, maar in de praktijk merken we dat er vaak slechts een handvol nieuwe boeken per keer worden ingevoerd. Dan is het handig dat de labels één voor één uit de printer kunnen rollen zonder gedoe.

Prijsverschil

Ook het prijsverschil is een vaak gehoord argument, maar het houdt weinig steek. Onze Zebra labelprinters zijn niet goedkoop, maar anderzijds heb je meer dan 10.000 labels voor € 50. Een pakket Avery etiketten kost al snel € 6 à 10 voor… 240 stuks. Dat is vijf tot negen keer zoveel, zelfs zonder rekening te houden met overschotten en de prijs van de extra beschermfolie.

Op lange termijn is de keuze voor een labelprinter een goedkopere én duurzamere oplossing.

Bijgewerkt op 05/02/2024

Gerelateerde artikels

Nog hulp nodig?
Kan je het antwoord niet vinden? Neem dan contact op via e-mail of telefoon: +32 (0)3 336 06 55
Contacteer ons