Uitleen: termijnen

Via Instellingen > Uitleen > Termijnen kan je onder meer bepalen hoeveel werken ontleend mogen worden, en gedurende hoeveel dagen.

Het overzicht geeft alle itemtypes weer, met daarachter een knop Bewerken.

Vervolgens kan je per itemtype bepalen hoeveel items van dit type tegelijkertijd ontleend mogen worden en gedurende hoeveel dagen. Let wel: een ontlener kan X aantal boeken + X aantal tijdschriften + X aantal audio, enz… ontlenen. Er is geen globale limiet.

Er kan ook een boete worden ingesteld, berekend in eurocent per dag vertraging, per item.

Ook het aantal verlengingen kan worden ingesteld. De maximale uitleentermijn wordt dus (aantal verlengingen + 1) x uitleentermijn