Uitleen: kalender

Via Instellingen > Uitleen > Kalender kan je bepalen welke dagen meegerekend worden voor de uitleentermijn.

Vaste sluitingsdagen

Dit zijn vaste dagen waarop de bibliotheek is gesloten, elke week.

Stel dat zaterdag en zondag zijn aangevinkt en dat de uitleentermijn op 10 dagen staat. In dat geval mag je het item maximaal 2 weken ontlenen (in elke week worden slechts 5 dagen meegerekend).

Vakantiedagen

Dit zijn uitzonderlijke dagen waarop de bibliotheek is gesloten, los van de vaste wekelijkse sluitingsdagen.

In de kalender kan je één of meerdere dagen aan- of uitvinken door erop te klikken. Klik daarna op Opslaan om je selectie te bewaren.

Berekening inleverdatum

Alle geselecteerde sluitings- en vakantiedagen worden niet meegerekend in uitleentermijnen en boetes. Met andere woorden: een uitleenperiode wordt uitgedrukt in functie van het aantal dagen dat de bibliotheek geopend is.

Bijvoorbeeld: de bibliotheek is open op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag (wekelijks 4 dagen open, 3 dagen gesloten). Wanneer je een uitleentermijn van 3 weken wil instellen, kies dan 3 x 4 = 12 dagen onder Instellingen > Uitleen > Beperkingen.

Bijgewerkt op 30/06/2023