Uitleen: algemeen

Via Instellingen > Uitleen > Algemeen kunnen bepaalde functies van Colibris worden verborgen of uitgeschakeld.

Functionaliteit

Boetes: dit schakelt het bijhouden van boetes in/uit. Wanneer boetes zijn uitgeschakeld, zullen er nog steeds een uitleentermijn worden gehanteerd en e-mailherinneringen worden verstuurd, maar er wordt geen geldboete berekend.

Reserveringen: bepaalt of items kunnen worden gereserveerd door ontleners, met een blokkering en afhaling in de bibliotheek.

Herinneringen: bepaalt of er automatisch e-mailherinneringen worden verstuurd wanneer de uitleenperiode is verstreken.

Selfscan: bepaalt of de selfscan mogelijkheid wordt weergegeven in het publieke gedeelte van Colibris.

Publiek gedeelte

Hier wordt bepaald welke gegevens van exemplaren zichtbaar zijn in het publieke gedeelte van Colibris.

Uitleenstatus: bepaalt of gebruikers kunnen zien of een werk uitgeleend mag worden. Bibliotheken die niets uitlenen, kunnen op die manier vermijden dat bij elk werk expliciet niet uitleenbaar wordt weergegeven.

Aanwezigheid: bepaalt of gebruikers kunnen zien of een werk aanwezig is in de bibliotheek.

Ontlener: bepaalt of gebruikers kunnen zien wie een werk heeft ontleend of gereserveerd. Enkel aan te raden in een gecontroleerde context waarin iedereen elkaar kent (bv. kantooromgeving).

Beheergedeelte

Hier wordt de standaard positie bepaald van een aantal keuzes tijdens het toevoegen van nieuwe exemplaren. Uiteraard kan deze keuze nog steeds individueel worden gewijzigd.

Uitleenbaarheid: bepaalt of de keuze uitleenbaar standaard op ‘ja’ staat bij het toevoegen van een nieuw exemplaar.

Barcode afdrukken: bepaalt of er standaard een barcode wordt afdrukt bij het toevoegen van een nieuw exemplaar.

Ruglabel afdrukken: bepaalt of er standaard een ruglabel wordt afdrukt bij het toevoegen van een nieuw exemplaar.