Publieke registratie

Onder Instellingen > Ontleners > Publieke registratie kan er worden ingesteld of leners zichzelf kunnen registreren voor een account via een formulier in het publieke gedeelte.

Bij de instellingen is er bovenaan een vinkje waarmee de online registratie kan worden ingeschakeld. Standaard is dit uitgeschakeld en worden alle nieuwe leners toegevoegd via een beheerder of via de importfunctie.

Beveiliging van het registratieformulier

Verder zijn er nog enkele instellingen die het formulier veiliger maken en die het registratieproces vergemakkelijken.

Registratiecode (optioneel)
Deze code dient ingevuld te worden wanneer men een account wil aanvragen. Het idee hierachter is dat mensen zich enkel kunnen registreren wanneer ze het codewoord hebben meegekregen in de bibliotheek, bijvoorbeeld ikleesgraag of postcode2830. Door te werken met een codewoord kan je vermijden dat buitenstaanders (of bots) het formulier kunnen invullen en onnodig aandacht vragen van beheerders.

Aanvaard maildomein (optioneel)
Hiermee worden enkel personen aanvaard die een bepaald e-mailadres hebben, bv. …@colibris.be. Aan te raden wanneer iedereen op school / op kantoor een vast e-mailadres heeft. Meerdere domeinnamen zijn mogelijk, gescheiden door een puntkomma. Vermeld enkel het domein zelf (bv. colibris.be) dus zonder @-teken of spaties.

Activering e-mail (verplicht)
Wanneer iemand zichzelf registreert via het publieke formulier, dan stuurt Colibris meteen een automatische e-mail naar het opgegeven adres, om te verifiëren dat het e-mailadres geldig is. In een volgende stap wordt een e-mail gestuurd naar het e-mailadres van een beheerder, dat opgeslagen wordt in het veld activering e-mail. In deze e-mail zit een unieke link waarmee de lenersaccount kan worden geactiveerd.

Bijgewerkt op 08/03/2024

Gerelateerde artikels

Nog hulp nodig?
Kan je het antwoord niet vinden? Neem dan contact op via e-mail of telefoon: +32 (0)3 336 06 55
Contacteer ons