1. Home
  2. Instellingen
  3. Ontleners
  4. Ontleners: specifieke velden

Ontleners: specifieke velden

Colibris biedt een aantal standaard velden voor ontleners: naam, voornaam, e-mailadres, enzvoort. Zie Ontlener toevoegen voor meer informatie.

Via Instellingen > Ontleners > Specifieke velden kunnen daarnaast twee velden vrij worden ingevuld.

In de context van een school is dit bijvoorbeeld de klas of naam van een ouder. In een bedrijfscontext liggen een afdeling of telefoonnummer voor de hand.

Naast de specifieke velden is er ook een veld Externe ID, dat gelijkaardig is. In dit veld kan een unieke waarde worden geplaatst waarmee een lener geïdentificeerd kan worden, bijvoorbeeld een volgnummer uit andere software zoals Informat of een andere unieke code. Dit veld kan gebruikt worden als sleutelveld wanneer lenersgegevens worden geïmporteerd in Colibris.

Bijgewerkt op 04/02/2024