1. Home
  2. Apparatuur
  3. Datalogic
  4. Bib op school: Codabar activeren

Bib op school: Codabar activeren

Boeken van het Bib op school project worden al voorzien van een uitleenbarcode door de openbare bibliotheek waar je mee samenwerkt. Sommige daarvan zijn in het moderne Code 128 formaat, maar andere zijn in het minder courante Codabar formaat.

Hoewel de Datalogic scanners die bij Colibris worden geleverd technisch in staat zijn om Codabar te decoderen, is dit formaat standaard niet geactiveerd. Wanneer je zo’n barcode scant, zal de scanner ze niet accepteren en geen groen licht / geluid weergeven.

Je kunt je Datalogic scanner zelf programmeren voor Codabar door de onderstaande barcodes te scannen, van boven naar onder. Elke barcode moet éénmaal worden gescand en telkens zal de scanner een bieptoon ter bevestiging geven.

Mocht het niet lukken om deze barcodes rechtstreeks van de website te scannen, dan kan je onderstaande codes ook afdrukken om ze te scannen vanop een blad.

Mogelijks zijn er nog andere barcodeformaten in omloop. Merk je dat een bestaande uitleenbarcode niet wordt herkend, neem dan even contact op en stuur een foto van zo’n barcode mee.

Bijgewerkt op 18/04/2024

Gerelateerde artikels

Nog hulp nodig?
Kan je het antwoord niet vinden? Neem dan contact op via e-mail of telefoon: +32 (0)3 336 06 55
Contacteer ons