Barcodes en ruglabels

Colibris kan voor elk item twee soorten zelfklevende labels aanmaken:

• Barcodelabels
    Deze liggende labels zijn bedoeld om de uitleen te automatiseren. Ze bevatten een unieke barcode voor elk exemplaar, dat gescand kan worden om het te identificeren. Naast de barcode wordt ook de titel en de auteur vermeld, samen met de naam van je organisatie. Deze inhoud is niet te wijzigen.
  • Ruglabels
    Deze rechtstaande labels zijn bedoeld om op de zijkant van een werk te kleven, zodat het gemakkelijk teruggevonden kan worden in een kast of op een rek. Het bevat onder meer de auteur of de classificatiecode.

Voor DYMO printers wordt gewerkt met twee formaten:

• S0722540 (57 x 32 mm) voor barcodelabels
  • S0722550 (19 x 51 mm) voor ruglabels

Voor Zebra printers is er één formaat voor alle soorten labels:

• Z-Select 2000T (51 x 25 mm)

Er is nog een derde type labels dat wordt gebruikt om ontleners te identificeren, zie dit artikel.

Labels van nieuwe exemplaren

Bij het toevoegen van een nieuw exemplaar onder Collectie > Item toevoegen staan er onderaan de pagina twee vinkjes: Barcode afdrukken en Ruglabel afdrukken. Als je vervolgens op Opslaan klikt, zal Colibris meteen de gewenste labels afdrukken.

Labels van bestaande exemplaren

Onder Collectie > Item bewerken > Exemplaren staat achter elk exemplaar een knop Bewerken gevolgd door een dropdown pijltje. Wanneer je hierop klikt, verschijnt een submenu met daarin Barcode afdrukken en Ruglabel afdrukken.