1. Home
  2. Apparatuur
  3. Dymo
  4. Uitfasering DYMO printers

Uitfasering DYMO printers

Hoewel DYMO LabelWriter printers erg populair blijven en enkele belangrijke voordelen bieden (gemakkelijk in gebruik, goedkoop in aanschaf, ook nuttig buiten Colibris…) zijn er in het verleden erg veel softwareproblemen geweest.

DYMO reageert steevast te laat op veranderingen in Windows, MacOS en Chrome (veranderingen die nochtans al maanden daarvoor werden aangekondigd). Ook de overstap van hun eigen software DYMO Label naar DYMO Connect is niet vlot verlopen omdat de oude software werd afgevoerd terwijl er nog essentiële functies ontbraken in de nieuwe versie. Zeker de webservice plug-in die Colibris gebruikt, lijkt niet de aandacht te krijgen die je mag verwachten.

Daarnaast is er ook het gekende nadeel dat DYMO labels op lange termijn vervagen.

Al in 2015 hebben we daarom een alternatief gezocht. Sindsdien worden Zebra printers ondersteund in Colibris en worden ze consequent aangeraden. Zij kunnen wél rechtstreeks worden aangestuurd vanuit Colibris, zonder afhankelijk te zijn van een logge en weinig responsieve tussenpartij. In december 2021 werd de volgende stap gezet en verkopen we geen DYMO printers aan nieuwe klanten. Op termijn zullen bestaande klanten moeten overstappen.

Geen ondersteuning meer voor DYMO

Hoewel de functionaliteit voor Dymo printers aanwezig blijft in de Colibris software en volledig werkzaam is, bieden we hier sinds eind 2023 geen actieve ondersteuning meer voor.

Als DYMO in de toekomst wijzigingen zou aanbrengen waardoor de integratie in Colibris niet langer werkt, dan zullen wij er geen tijd meer in investeren. Hoe lang deze situatie werkbaar blijft, kunnen we onmogelijk voorspellen.

Bestaande klanten mogen steeds contact opnemen om een eventuele overstap te bespreken.

Bijgewerkt op 26/03/2024