1. Home
  2. Apparatuur
  3. Dymo
  4. Uitfasering DYMO printers

Uitfasering DYMO printers

Hoewel DYMO LabelWriter printers erg populair blijven en enkele belangrijke voordelen bieden (gemakkelijk in gebruik, goedkoop in aanschaf, ook nuttig buiten Colibris…) zijn er de laatste jaren erg veel softwareproblemen geweest.

DYMO reageert steevast te laat op veranderingen in zowel Windows, MacOS en Chrome (veranderingen die meestal al maanden daarvoor werden aangekondigd). Ook de overstap van hun eigen software DYMO Label naar DYMO Connect is niet vlot verlopen. Zeker de webservice plug-in die Colibris gebruikt, lijkt voortdurend met zeer lage prioriteit te worden ondersteund.

Daarnaast is er ook het gekende nadeel dat DYMO labels op lange termijn vervagen.

Al in 2015 hebben we daarom een alternatief gezocht. Sindsdien worden ook Zebra printers ondersteund in Colibris en worden ze consequent aangeraden. Zij kunnen wél rechtstreeks worden aangestuurd vanuit Colibris, zonder afhankelijk te zijn van een logge en weinig responsieve tussenpartij.

In januari 2022 hebben we beslist om niet langer DYMO printers te verkopen aan nieuwe klanten.

Bestaande klanten zullen we voorlopig nog ondersteuning bieden voor DYMO. Hoe lang precies hangt af van de welwillendheid en professionaliteit van DYMO in de komende jaren (wij hopen tot eind 2023). Op lange termijn zullen ook bestaande klanten de overstap naar Zebra moeten maken.

Bijgewerkt op 22/02/2023

Gerelateerde artikels

Nog hulp nodig?
Kan je het antwoord niet vinden? Neem dan contact op via e-mail of telefoon: +32 (0)3 336 06 55
Contacteer ons