Opbouw ruglabels

Wanneer een nieuw item / exemplaar wordt toegevoegd aan de collectie, is er de mogelijkheid om een ruglabel af te drukken via een Dymo of Zebra labelprinter.

De opbouw van een ruglabel (welke gegevens er precies op vermeld staan) kan worden bepaald via Instellingen > Labels & Tickets > Labels.

Door het vinkje voor een veld aan te vinken, zorg je ervoor dat de inhoud ervan wordt weergegeven op het ruglabel. Vink het uit om de informatie te verbergen.

Auteur
De eerste 3 of eerste 4 karakters van de naam van de auteur. Let op: Colibris neemt gewoon de eerste letters in dit veld, het is dus belangrijk dat de familienaam eerst staat als je op auteursnaam wil rangschikken. Wanneer bijvoorbeeld Claus, Hugo werd ingegeven dan zal op het label CLA of CLAU verschijnen.

Wanneer zonder tussenvoegsels is geselecteerd, dan worden Van, Van de, Van het, De, ’t… automatisch weggefilterd. Bij Van Ostaijen, Paul wordt op het label OST gedrukt.

Titel
De eerste 12 karakters van de titel.

Classificatie
Het veld Classificatie bevat meestal het thema. In het geval van een NUR, NUGI of SISO code zal Colibris enkel het (numerieke) deel voor het streepje afdrukken. Bijvoorbeeld bij 820 – Algemeen recht wordt op het label 820 afgedrukt.

ID
Het unieke volgnummer van een item in Colibris, steeds 6 cijfers + 2 cijfers die het exemplaarnummer aanduiden.

Jaar van uitgave
Land / taal
Op deze positie kan er worden gekozen tussen twee velden.

Serie
Deel
Genre
Specifiek veld 1
(groot of klein)
Op deze positie (voorlaatste lijn op het label) kan er worden gekozen uit vier velden. Het zelf te kiezen specifiek veld 1 kan desgewenst in een groot of klein lettertype worden afgedrukt.

Serie
Deel
Genre
Specifiek veld 2
(klein)
Vestiging
Lokaal
Op deze positie (laatste lijn op het label) kan er worden gekozen uit zes velden. Het zelf te kiezen specifiek veld 2 kan hier enkel in een klein lettertype worden afgedrukt.

Bijgewerkt op 22/02/2023

Gerelateerde artikels

Nog hulp nodig?
Kan je het antwoord niet vinden? Neem dan contact op via e-mail of telefoon: +32 (0)3 336 06 55
Contacteer ons