Foto toevoegen aan een item

Wanneer je een barcode / ISBN nummer opgeeft en Colibris de bibliografische gegevens zelf invult, zal er ook getracht worden om een coverafbeelding van het object op te halen bij online bronnen. In de meeste gevallen wordt op die manier ook de foto automatisch toegevoegd.

Als Colibris de ISBN code kan terugvinden in online bronnen, dan wordt de coverafbeelding automatisch weergegeven. Je kunt er in dit geval niet voor kiezen om deze afbeelding te verbergen.

Wanneer er geen foto wordt gevonden, of wanneer de foto niet correct zou zijn (bijvoorbeeld een andere editie) dan kan je zelf een foto opladen, door een bestand op je harde schijf te selecteren.

Een eigen foto heeft altijd voorrang op een coverafbeelding die eventueel al beschikbaar was in de online bronnen. Een eigen foto kan achteraf verwijderd worden, in dat geval wordt terug de online coverafbeelding getoond (indien aanwezig).

Fotobestanden moeten JPEG of PNG zijn en maximaal 2 MB. De afmetingen zijn niet belangrijk: Colibris zal het bestand automatisch verkleinen naar het gepaste formaat.

Bijgewerkt op 22/02/2023

Gerelateerde artikels

Nog hulp nodig?
Kan je het antwoord niet vinden? Neem dan contact op via e-mail of telefoon: +32 (0)3 336 06 55
Contacteer ons