Installatie Dymo LabelWriter

Volg deze stappen om de DYMO LabelWriter 450 Twin Turbo printer te installeren:

• Verwijder de testlabels, kleefstrookjes en verpakkingsmateriaal uit de printer
  • Sluit de stroomadaptor en USB-kabel aan op de printer en vervolgens op de PC
  • Download de installatiesoftware
    Dit pakket installeert de Dymo Connect software. Dit is losstaande software waarmee je allerhande labels kunt aanmaken, maar die ook de interactie met Colibris mogelijk maakt. Zorg ervoor dat het vinkje voor de DYMO Connect Service geselecteerd is. Deze component is essentieel voor Colibris.
    Tijdens de installatie dient antivirus- of firewall-software uitgeschakeld te zijn om mogelijke conflicten te vermijden. Mogelijks moet je aangemeld zijn als administrator om deze software succesvol te kunnen installeren.
  • Herstart de computer om de installatie te finaliseren. In de taakbalk naast de klok staat nu een lichtblauw Dymo-icoon voor de Dymo Connect Service. Wanneer je hierop klikt, verschijnt bovenaan “gestart op poort 41951” (of een gelijkaardige poort).

Installeer ook de labels, zie hiervoor het artikel over DYMO labels

Colibris is niet meer compatibel met de oudere DYMO Label v.8 software. Installeer DYMO Connect.

Printer activeren in Colibris

• Download en installeer de WebClientPrint software van de Neodynamic website. Let op: Colibris werkt met versie 5.x van deze software. Mogelijks moet je aangemeld zijn als administrator om deze software succesvol te kunnen installeren. Herstart je browser om de installatie te finaliseren.
  • Meld je aan bij Colibris en ga naar Instellingen > Labels & Tickets > Printers selecteren. Selecteer bij Framework: Dymo Label Web Service en selecteer de naam van de Dymo printer bij Barcodelabels en Ruglabels. Standaard is dit ‘DYMO LabelWriter 450 Twin Turbo’. Klik Opslaan.