Dymo LabelWriter installatie (MacOS)

Volg deze stappen om de DYMO LabelWriter 450 Twin Turbo printer te installeren in MacOS.

DYMO software installeren

1. Verwijder de testlabels, kleefstrookjes en verpakkingsmateriaal uit de printer
  2. Sluit de stroomadaptor en USB-kabel aan op de printer en verbind vervolgens de printer met de PC
  3. Download de DYMO Label software 8.x (Mac)
    Dit pakket installeert de Dymo Label software en driver. Hiermee kan je los van Colibris allerhande labels aanmaken, maar het maakt ook de interactie met Colibris mogelijk. De Office Tools zijn niet vereist.
    Tijdens de installatie dient antivirus- of firewall-software uitgeschakeld te zijn om mogelijke conflicten te vermijden. Mogelijks moet je aangemeld zijn als administrator om deze software succesvol te kunnen installeren.
  4. Herstart de computer om de installatie te finaliseren. In de taakbalk naast de klok staat nu een lichtblauw Dymo-icoon voor de Dymo Service. Wanneer je hierop klikt, verschijnt “gestart op poort 41951” (of een gelijkaardige poort).
  5. Test voor alle zekerheid de Dymo Web Service door op het Dymo icoon te klikken en dan Diagnose stellen… te kiezen. Er wordt nu een testpagina geopend. Als alles goed is, staat er “Congratulations! DLS Web Service is up and running”.

Installeer ook de labels, zie hiervoor het artikel over DYMO labels

We raden sterk aan om de Chrome browser te gebruiken op MacOS, al zal de meeste functionaliteit ook werken onder Safari.

Loopt het niet helemaal zoals gepland? Mogelijks moet je nog iets aanpassen in je browser. Bekijk ons overzicht van mogelijke problemen met Dymo printers, meer bepaald het stukje onder ERR_CONNECTION_REFUSED

Printer activeren in Colibris

1. Download en installeer de WebClientPrint software van de Neodynamic website. Let op: Colibris werkt met versie 5.x van deze software. Mogelijks moet je aangemeld zijn als administrator om deze software succesvol te kunnen installeren. Herstart je browser om de installatie te finaliseren.
  2. Meld je aan bij Colibris en ga naar Instellingen > Labels & Tickets > Printers selecteren. Selecteer bij Labelprinter typeDymo en selecteer de naam van de Dymo printer bij Labelprinter naam. Standaard is dit ‘DYMO LabelWriter 450 Twin Turbo’. Klik Opslaan.