1. Home
 2. Apparatuur
 3. Dymo
 4. Dymo LabelWriter installatie (Windows)

Dymo LabelWriter installatie (Windows)

Volg deze stappen om de DYMO LabelWriter 450 Twin Turbo printer te installeren in Windows.

DYMO software installeren

Tijdens de installatie dient antivirus- of firewall-software uitgeschakeld te zijn om mogelijke conflicten te vermijden. Mogelijks moet je aangemeld zijn als administrator om deze software succesvol te kunnen installeren.

 1. Verwijder de testlabels, kleefstrookjes en verpakkingsmateriaal uit de printer
 2. Sluit de stroomadaptor en USB-kabel aan op de printer en verbind vervolgens de printer met de PC
 3. Download de DYMO Connect software (“DCD Windows” of “DCD Mac”)
  Dit pakket installeert de Dymo Connect software en driver. Hiermee kan je los van Colibris allerhande labels aanmaken, maar het maakt ook de interactie met Colibris mogelijk. Zorg ervoor dat tijdens de installatie het vinkje voor de DYMO Web Service geselecteerd is. Deze component is essentieel voor Colibris.
 4. Herstart de computer om de installatie te finaliseren. In de taakbalk naast de klok staat nu een lichtblauw Dymo-icoon voor de Dymo Service. Wanneer je hierop klikt, verschijnt “gestart op poort 41951” (of een gelijkaardige poort).

Installeer ook de labels, zie hiervoor het artikel over DYMO labels

Wie de Chrome browser gebruikt (aanbevolen) zal in sommige gevallen een browserinstelling moeten wijzigen om probleemloos te printen. Bekijk ons overzicht van mogelijke problemen met Dymo printers, meer bepaald het stukje onder ERR_CONNECTION_REFUSED

Printer activeren in Colibris

 1. Download en installeer de WebClientPrint software van de Neodynamic website. Let op: Colibris werkt met versie 5.x van deze software (versie 3, 4 of 6 zullen niet functioneren). Mogelijks moet je aangemeld zijn als administrator om deze software succesvol te kunnen installeren. Herstart je browser om de installatie te finaliseren.
 2. Meld je aan bij Colibris en ga naar Instellingen > Labels & Tickets > Printers selecteren. Selecteer bij Labelprinter typeDymo en selecteer de naam van de Dymo printer bij Labelprinter naam. Standaard is dit ‘DYMO LabelWriter 450 Twin Turbo’. Klik Opslaan.

De printer is nu klaar voor gebruik met Colibris.

DYMO Label / DYMO Connect

In 2019 lanceerde DYMO een nieuwe DYMO Connect software voor Windows, die de oudere DYMO Label software verving. Sinds 2020 is Colibris enkel compatibel met DYMO Connect.

Heb je de oude Dymo Label software nog op je computer staan? Verwijder dan eerst deze versie vooraleer je DYMO Connect installeert. Wanneer beide versies naast elkaar aanwezig zijn, kan dit voor problemen zorgen in Colibris.

Dymo Connect
Bijgewerkt op 22/02/2023

Gerelateerde artikels

Nog hulp nodig?
Kan je het antwoord niet vinden? Neem dan contact op via e-mail of telefoon: +32 (0)3 336 06 55
Contacteer ons