Colibris is een webapplicatie, vergelijkbaar met internetbankieren. Het systeem werkt op onze servers en je maakt vanop afstand verbinding hiermee. Dat betekent dat je geen software hoeft te installeren op je computer.

Publiek gedeelte / beheergedeelte

Colibris bestaat uit twee delen:

• Een publiek gedeelte
    https://app.colibris.be/<organisatie>
    Opzoekingen, uitleen beheren, items reserveren of verlengen.
  • Een beheergedeelte
    https://app.colibris.be/<organisatie>/admin
    Collectie, gebruikers, uitleen en instellingen beheren.
    Enkel toegankelijk voor beheerders.

Het stukje <organisatie> in de URL dient uiteraard vervangen te worden door de naam of afkorting van je organisatie. Meestal komt dit overeen met de domeinnaam die je organisatie gebruikt voor haar website.

In het publieke gedeelte kan je de collectie doorzoeken – hiervoor is inloggen niet nodig. Wie zijn uitleen wil beheren of items wil reserveren, kan zich in het publieke gedeelte wel aanmelden als gebruiker.

Voor het beheergedeelte is wel altijd een login nodig. Een beheerderslogin kan niet gebruikt worden in het publieke gedeelte, en vice versa.

De login is steeds het e-mailadres waarmee de gebruiker geregistreerd werd in het systeem. Ontleners kunnen zich eventueel ook aanmelden met de ontleners ID die op hun otlenerspas staat, of met een alternatieve login.

Zie ook Logins en wachtwoorden.