Colibris bestaat uit twee delen: een publiek gedeelte (toegankelijk voor alle gebruikers) en een beheergedeelte (enkel toegankelijk voor beheerders met een aparte login).

Publiek gedeelte

Hier kunnen gebruikers zich aanmelden om opzoekingen te doen, hun uitleen te beheren, items te reserveren of te verlengen…

https://app.colibris.be/<organisatie>
Klik op Aanmelden rechtsboven

Wie zijn wachtwoord is vergeten, kan op Wachtwoord vergeten? klikken. Het wachtwoord wordt dan via e-mail verstuurd.

Wachtwoord wijzigen

Gebruikers kunnen hun wachtwoord wijzigen door zich aan te melden en dan naar Profiel te gaan. Het wachtwoord kan ook gewijzigd worden door een beheerder via Ontleners > Ontlener bewerken.

Beheergedeelte

Hier kunnen beheerders zich aanmelden om de collectie, ontleners, uitleen en instellingen te beheren.

https://app.colibris.be/<organisatie>/admin

Wanneer je Onthoud mij aanvinkt, wordt je logininformatie 30 dagen opgeslagen in een cookie. Tijdens deze periode wordt je automatisch aangemeld. Gebruik deze mogelijkheid niet op een gedeelde computer.

Handmatig afmelden kan via de link Aangemeld als… > Afmelden.

Het is belangrijk dat elke beheerder zijn eigen login en wachtwoord gebruikt en dat je niet allemaal samen in dezelfde account werkt.

Wachtwoord wijzigen

Zodra je als beheerder bent aangemeld, verschijnt rechtsboven de melding Aangemeld als… Wanneer je hierop klikt, verschijnt de link Mijn account.

Beheerders met het juiste niveau, kunnen via Instellingen > Beheerders een overzicht opvragen van alle accounts. Via de knop Bewerken kan je het wachtwoord van een beheerder wijzigen.