De software die Dymo ontwikkelt voor zijn printers vertoont helaas regelmatig compatibiliteitsproblemen. In maart 2021 was er een gigantisch probleem bij de overstap naar Windows 11. Dan in februari 2022 werkte de software ineens niet meer op MacOS. Ook daarvoor waren er vaak problemen, o.a. met beveiligingscertificaten van de Dymo Connect plug-in. Dymo is altijd laat om te reageren op veranderingen in zowel Windows, MacOS en Chrome. Nochtans waren deze veranderingen meestal al maanden daarvoor werden aangekondigd.

Dymo printers kunnen niet rechtstreeks aangestuurd worden vanuit Colibris en we zijn dus steeds afhankelijk van een logge, weinig responsieve tussenpartij. Zebra printers kunnen daarentegen wél rechtstreeks aangestuurd worden. Aan nieuwe klanten verkopen we daarom geen DYMO printers meer.

Uitfasering Dymo printers

Voor bestaande klanten zullen we Dymo nog een tijdje ondersteunen (hoe lang precies hangt af van de welwillendheid en professionaliteit van het bedrijf) maar op termijn zullen we de ondersteuning afbouwen en zelfs volledig stopzetten.

Wij mikken op een uitfasering van Dymo printers tegen eind 2023, maar deze datum is onder voorbehoud.