Themalijsten

Themalijsten zijn verzamelingen van items rondom een bepaald thema, bijvoorbeeld een lijst met muziekboeken, een lijst met films voor een bepaalde leeftijdscategorie, een lijst met films, boeken en cd’s rondom Cuba, enzovoort.

Je maakt een themalijst via Collectie > Themalijst toevoegen. Vervolgens kies je een titel voor deze lijst en een korte beschrijving. Een themalijst heeft ook een foto die als coverafbeelding fungeert voor deze verzameling.

Themalijsten kunnen actief / niet-actief worden gemaakt. Op die manier kan je ze rustig voorbereiden zonder dat ze worden getoond, of kan je een thema zoals ‘Kerstmis’ enkel weergeven in de gepaste periode.

Let op: zelfs wanneer een themalijst actief is, wordt hij pas weergegeven op de homepage zodra hij één of meerdere items bevat. Lege themalijsten blijven voorlopig onzichtbaar.

Items in een themalijst beheren

Items toevoegen aan een themalijst kan onderaan de pagina, door een deel van een titel in te voeren. Zodra twee of meer letters zijn ingevoerd, toont Colibris suggesties van alle itemtypes. Selecteer de gewenste titel en klik Opslaan om het item toe te voegen.

Je kunt items verwijderen uit een lijst door op het rode prullenbak icoon te klikken.

Je kunt een volledige themalijst verwijderen via Collectie > Themalijst bewerken. Klik op het dropdown pijltje achter de gewenste themalijst en kies in het submenu Verwijderen.