1. Home
  2. Collectie
  3. Relaties tussen items

Relaties tussen items

Onder Collectie > Item bewerken of Collectie > Item toevoegen is er naast de titelgegevens en exemplaargegevens ook een derde tabblad: Relaties.

Relaties zijn verwijzingen naar andere objecten: koppelingen tussen items die met elkaar verband houden, bv. een gedrukt boek en de e-book versie ervan, een boek dat uit verschillende delen bestaat, of een boek met bijhorende dvd.

Je legt relaties door te klikken op Nieuwe verwijzing toevoegen. Er verschijnt een dialoogvenster waarin je kunt zoeken op itemtype, barcode of titel. Wanneer je op Zoeken klikt, verschijnt een lijst met resultaten. Hier kan je het gewenste item selecteren om de relatie te voltooien.

Bestaande verwijzingen kunnen achteraf verwijderd worden door op de rode knop (vuilbak) te klikken.

Weergave in het publieke gedeelte

Wanneer één of meerdere relaties worden toegevoegd, dan worden de gerelateerde items getoond op de detailfiche, onderaan de pagina.

Relaties zijn bi-directioneel

Relaties zijn bi-directioneel: wanneer je een link legt tussen een gedrukt boek en de e-book versie (A>B), dan wordt bij de e-book versie ook automatisch terug het gedrukte boek getoond (B>A).