1. Home
  2. Instellingen
  3. Hulpmiddelen
  4. Meerdere items / ontleners verwijderen

Meerdere items / ontleners verwijderen

Colibris heeft een functie waarmee je meerdere items of ontleners in één keer kunt verwijderen. Ga naar Instellingen > Hulpmiddelen > Verwijderen.

Je kiest telkens twee ID’s. Alle records tussen deze twee volgnummers zal worden verwijderd. In het geval van items kan je ook filteren op itemtype (bijvoorbeeld enkel boeken).

Tip: wil je alle bestaande ontleners verwijderen omdat je vervolgens een nieuwe import gaat doen? Dan kan je ook het vinkje ‘Eerst verwijderen’ gebruiken tijdens het importeren.

Het spreekt voor zich dat deze functie ook enorme schade kan aanbrengen aan de catalogus wanneer ondoordachte opdrachten worden uitgevoerd.

Uiteraard zijn niet alle scenario’s mogelijk in deze tool. Je kunt bijvoorbeeld niet zeggen: verwijder ontleners, maar alleen wanneer ze voldoen aan een bepaalde vereiste. Achter de schermen kunnen we echter wel complexere aanpassingen doorvoeren. Neem gerust contact op als je bepaalde een hele reeks gegevens ineens wil aanpassen.

Bijgewerkt op 22/09/2023