Beschikbare talen

Overzicht

Colibris is beschikbaar in drie talen:

• Nederlands
  • Frans
  • Engels

Zowel het publieke gedeelte als het beheergedeelte heeft een meertalige interface.

Via Instellingen > Interface > Talen kan worden bepaald welke talen gebruikers te zien krijgen. Wanneer slechts één taal is geselecteerd, verdwijnt de taalswitch.

De instelling Standaardtaal bepaalt in welke taal uitleenherinneringen en andere e-mailberichten worden verstuurd.

In het profiel van een gebruiker onder Ontleners > Ontlener bewerken kan de standaardtaal van een gebruiker worden ingesteld. Deze taal wordt getoond tenzij de gebruiker zelf een andere taal kiest.

Wanneer een gebruiker niet is aangemeld en er dus geen enkele vooraf ingestelde taal is bepaald, wordt gekeken naar de taal van de browser en het OS van de gebruikte computer om te bepalen welke taal getoond wordt.

Taal kiezen

In het publieke gedeelte kan de taal worden gekozen via de taalswitch in de rechterbovenhoek van het scherm, naast Aanmelden.

In het beheergedeelte gebeurt dit via het menu in de rechterbovenhoek, door op Aangemeld als <naam> te klikken en dan Mijn account te kiezen.