1. Home
  2. Apparatuur
  3. Datalogic
  4. Datalogic scanner: installatie

Datalogic scanner: installatie

Datalogic barcodescanners

De barcodescanners die bij Colibris worden geleverd, zijn van het merk Datalogic. De meest courante modellen zijn uit de Datalogic Quickscan en Gryphon series.

Onze modellen werken via USB en worden meteen herkend door Windows en Mac zonder driver. Ze zijn plug-en-play.

Datalogic Quickscan barcodescanner

Barcodes in Colibris

Colibris genereert lineaire barcodes in het Code 39 formaat. In principe kunnen dus ook andere scanners worden aangesloten, zolang ze deze barcodes kunnen lezen en kunnen doorgeven via een keyboard wedge interface, afgesloten door een carriage return / line feed (enter).

Problemen met de scanner oplossen

Een barcodescanner heeft voldoende stroom nodig. Soms levert een USB-poort niet voldoende spanning, dus probeer de scanner op een andere poort aan te sluiten, of op een totaal andere computer. Een USB-hub met een externe voeding kan ook helpen om meer stroom te leveren. Wanneer je de scanner inplugt, zou hij 4x moeten biepen en knippert er een groen lichtje.

De scanner heeft geen software nodig en wordt normaal meteen herkend door Windows (meestal ook bevestigd door een geluid in Windows). Onder Instellingen > Bluetooth en apparaten > Apparaten verschijnt hij dan als ‘Handheld Barcode Scanner’.

Een bijkomende test die je kan doen, is Kladblok of Microsoft Word openen. Een scanner gedraagt zich eigenlijk als een toetsenbord. Wanneer je in Word een leeg document opent en vervolgens de barcode van een boek scant, dan moeten de cijfers van de ISBN code op het scherm verschijnen.

Bij normaal gebruik gaan de Datalogic scanners bijna nooit stuk. Lukt het met bovenstaande tips toch niet om de scanner te gebruiken? Neem dan contact met ons op.

Datalogic handleidingen

Datalogic barcodescanners worden door ons ingesteld in functie van je land. Voor Belgische klanten zullen ze ingesteld zijn voor gebruik met een Azerty toetsenbord, voor Nederlandse klanten is dat Qwerty.

Wil je toch de landinstelling of andere instellingen (beep volume, green spot…) aanpassen, dan vind je in deze handleidingen de nodige barcodes waarmee een scanner geprogrammeerd kan worden.

Bijgewerkt op 04/04/2024