Colibris update: 2021/09

Nieuwigheden

• Het veld URL is een multiline tekstveld geworden. Je kunt meerdere URLs opnemen op verschillende lijnen. Het veld kan bovendien ook andere tekstuele informatie bevatten (bv. logininformatie om te URL te kunnen bezoeken). Elke URL die in dit veld wordt aangetroffen, wordt automatisch omgezet naar een aanklikbare link.

Verbeteringen

• Meer efficiënte en correcte manier om trefwoorden te suggereren onder Collectie > Item toevoegen / bewerken.
  • In Uitleen > Uitlenen & Innemen > Manueel uitlenen wordt standaard het veld ’titel’ geselecteerd zodat je meteen kunt beginnen typen om een item te zoeken.
  • Het veld Quickscan op het dashboard herkent nu ook alternatieve barcodes van ontleners (in het veld sp1) of alternatieve barcodes van items (in het veld notitie van een exemplaar). Ook een ISBN / EAN-barcode van een titel in de collectie wordt nu herkend.
  • In Ontleners > Ontlener bewerken wordt nu ook de alternatieve barcode van een ontlener herkend wanneer deze wordt gescand onder ID
  • Aanpassing aan Statistieken > Toplijsten waarbij zeer lange lijsten in verschillende pagina’s te doorbladeren zijn

Bugfixes

• Probleem opgelost waarbij sommige velden niet werden afgedrukt op het ruglabel (voorlaatste positie)