10/03/2021: DYMO printer drukt lege labels af (opgelost)

In maart 2021 ontstond een probleem waarbij DYMO printers lege etiketten afdrukken, zowel binnen Colibris als in de DYMO Connect software. Deze bug deed zich voor op computer met Windows 7, 8 en 10.

Het probleem werd veroorzaakt door een beveiligingsupdate van Windows, die in de meeste gevallen automatisch werd geïnstalleerd. Daardoor dook het probleem plots op, zonder dat je zelf iets had gewijzigd.

De enige (tijdelijke) oplossing is om de Windows update in kwestie opnieuw te verwijderen. De nodige stappen worden door DYMO uitgelegd op deze pagina. Let op: de tweede oplossing op deze pagina (een oude versie van DYMO Label installeren) is geen optie in combinatie met Colibris.

Oplossing voor blanco labels

Intussen hebben de ontwikkelaars van DYMO een update uitgebracht van hun software, om die weer compatibel te maken met Windows. Dymo Connect versie 1.3.2.18 kan worden gedownload van de Dymo website.

Onze tests hebben uitgewezen dat er geen problemen zijn met het afdrukken van labels in Colibris wanneer zowel Dymo Connect als Windows alle laatste updates hebben gekregen.