Colibris versie 2021: apparatuur updaten

Wanneer je overstapt van de oude versie van Colibris op de nieuwe versie 2021, zijn er enkele software updates nodig om je labelprinter goed te laten werken.

Dymo printer (Windows)

Wie een Dymo LabelWriter 450 Twin Turbo gebruikt op een Windows PC, moet overstappen van de Dymo Label v.8.x software op Dymo Connect v.1.x.

Belangrijk: verwijder eerst de bestaande Dymo Label software. Daarna kan je de nieuwe Connect software downloaden van de Dymo website en installeren. Wanneer je toch de oude Dymo software zou gebruiken in combinatie met Colibris, dan zal je zien dat er etiketten zonder barcode of tekst uit de printer komen.

Wie de Chrome browser gebruikt (aanbevolen) zal wellicht ook een browserinstelling moeten wijzigen om probleemloos te kunnen printen. Zie de pagina met veelvoorkomende problemen (ERR_CONNECTION_REFUSED).

Naast de Dymo Connect software zal je ook de WebClientPrint plug-in moeten updaten naar versie 5.x. Download de plug-in van de Neodynamic website.

Dymo printer (MacOS)

Wie een Dymo LabelWriter 450 Twin Turbo gebruikt op Mac, kan gewoon de bestaande Dymo Label v.8.7.5 software blijven gebruiken. Colibris zal detecteren dat het om een Mac gaat en zal op de oude manier afdrukken. Wellicht zal Dymo Connect binnenkort ook voor Mac worden uitgebracht.

Je zult wel de WebClientPrint plug-in moeten updaten naar versie 5.x. Download de plug-in van de Neodynamic website.

Bekijk ook de pagina met veelvoorkomende problemen (meer bepaald ERR_CONNECTION_REFUSED en het probleem met TLS 1.3).

Zebra printer (Windows / MacOS)

Wie een Zebra labelprinter gebruikt, zal enkel de WebClientPrint plug-in moeten updaten naar versie 5.x. Download de plug-in van de Neodynamic website.

Bekijk ook even de tip om time-out problemen te vermijden.

Epson ticketprinter

De Epson ticketprinters gebruiken dezelfde WebClientPrint plug-in als de andere printers en hebben dus geen aanvullende update nodig.