Colibris update 10/2022

Nieuwigheden Ontleners > Importeren: Mogelijkheid om een sleutelveld te kiezenTot nu toe kon je enkel bestaande ontleners updaten door een bestand op te laden met identieke e-mailadressen. Bestond het e-mailadres al, dan werden de andere velden van de ontlener overschreven met de nieuwe waarden (‘update’). Bestond het e-mailadres nog niet, dan ging het om een […]

Read More

Colibris update 09/2022

Nieuwigheden Instellingen > Publiek gedeelte: Bijkomende infopagina’sHet uitleenreglement en de aankondiging op de homepage zitten nu onder Instellingen > Publiek gedeelte > Infopagina’s. Naast deze bestaande pagina’s is het nu ook mogelijk om bijkomende infopagina’s aan te maken, bijvoorbeeld een pagina met zoektips, openingsuren van de bibliotheek, Boek van de maand… Elk van deze pagina’s […]

Read More

Colibris update 08/2022

Nieuwigheden Nieuwe statistiek Ontleningen volgens ontlenersgroep. Deze grafiek toont welke ontlenersgroepen verantwoordelijk zijn voor de meeste ontleningen. Let wel: ontleners kunnen tegelijk tot meerdere ontlenersgroepen behoren. In dat geval wordt de ontlening in rekening gebracht bij meerdere ontlenersgroepen. Daardoor kan het totale aantal hoger zijn dan het absolute aantal ontleningen. De grafiek is eerder bedoeld […]

Read More

Colibris update 06/2022

Nieuwigheden RelatiesOnder Collectie > Item bewerken of Collectie > Item toevoegen is een derde tabblad ‘Relaties’ toegevoegd, naast de bestaande Titelgegevens en Exemplaargegevens. Relaties zijn koppelingen tussen items die met elkaar verband houden, bv. een gedrukt boek en de e-book versie ervan, een boek dat uit verschillende delen bestaat, of een boek met bijhorende dvd. […]

Read More

Colibris update: 05/2022

Nieuwigheden Vijfde specifiek veld toegevoegd. Naast de vier bestaande velden die je zelf kon benoemen onder Instellingen > Collectie, is er nu een extra veld bijgekomen. Getoonde zoekvelden in geavanceerd zoeken kunnen nu worden aan- of uitgevinkt onder Instellingen > Interface > Geavanceerd zoeken. Wanneer je zoekvelden uitvinkt, dan worden ze onzichtbaar in het zoekformulier, […]

Read More

Colibris update: 04/2022

Nieuwigheden Geen nieuwigheden Verbeteringen Nieuw toegevoegde werken die meteen als ‘uit roulatie’ worden gemarkeerd (onder ‘exemplaren’) worden niet meer weergegeven in de lijst met nieuwe aanwinsten. E-mailmelding geoptimaliseerd wanneer een gereserveerd werk beschikbaar is in de bibliotheek. Bugfixes Probleem opgelost waarbij een lege e-mail werd gestuurd naar beheerders wanneer een uitgeleend én gereserveerd werk werd […]

Read More

Colibris update: 03/2022

Nieuwigheden NIeuwe optie om het veld ‘Locatie’ mee af te drukken op een ruglabel, naast de bestaande keuzes Vestiging, Lokaal… Deze keuze kan worden gemaakt onder Instellingen > Labels & Tickets > Labels. Op deze plaats is er plaats voor maximaal 10 karakters (Dymo) of 12 karakters (Zebra). Verbeteringen Er gebeurden een aantal stresstests om […]

Read More

Colibris update: 02/2022

Nieuwigheden In het exemplaaroverzicht van een item (via Collectie > Item bewerken) is er een vernieuwd overzicht van de status van elk exemplaar. Vroeger stond er enkel beschikbaar of uitgeleend of gereserveerd, nu staat er meteen de naam van de persoon die het heeft ontleend (rood blokje) of gereserveerd (blauw blokje). Wanneer je met de […]

Read More

Colibris update: 01/2022

Nieuwigheden Ondersteuning voor bijkomende types van barcodes, zodat bestaande barcodes van andere systemen herkend worden en blijven functioneren na conversie naar Colibris. Verbeteringen Bij het afdrukken van het uitleenoverzicht (via de printfunctie van de browser Ctrl+P) worden de eventueel aanwezige pop-upmeldingen (bv. “Boek X werd uitgeleend”) automatisch verborgen om te voorkomen dat ze belangrijke informatie […]