Colibris update: 2021/06

Nieuwigheden

• Geen nieuwigheden

Verbeteringen

• Het invoeren van trefwoorden heeft een aantal onderhoudse verbeteringen gekregen, waardoor een aantal vervelende gedragingen van de automatische suggesties zijn weggewerkt:
    • De eerste suggestie wordt niet meer automatisch geselecteerd
    • Spaties voor of achter het trefwoord worden weggefilterd
    • Het deselecteren van het trefwoordveld (bijvoorbeeld door het gebruik van de tab toets) zal niet meer tot gevolg hebben dat de geactiveerde suggestie wordt opgenomen als trefwoord
  • Alle e-mails (uitleenherinnering, welkom in de bibliotheek…) kregen een nieuwe titel in de respectievelijke taal van het bericht.
  • Bij het importeren van ontleners wordt beter getest op de taal en andere essentiële parameters voor de correcte werking van Colibris. Dit is vooral belangrijk wanneer bestanden worden geïmporteerd die niet voldoen aan de vereisten van de Excel template.
  • Optimalisatie van het zoeken op trefwoord. In sommige gevallen waren de zoekresultaten niet helemaal correct wanneer er meerdere (stukken van) trefwoorden werden ingevuld.

Bugfixes

• Probleem opgelost waarbij er geen ontlenersgroepen konden worden geselecteerd voor bepaalde ontleners.
  • Wanneer je een reservering wilde omzetten in een ontlening (door de barcode te scannen of door op de groene knop te klikken), dan werd er correct gecheckt of het maximum aantal uitgeleende items niet werd overschreden. Wanneer het aantal echter werd overschreden, dan werd de reservering onterecht geannuleerd. Dit werd opgelost: er verschijnt nu een foutmelding in verband met het maximum aantal ontleningen, maar de reservering blijft gewoon verder lopen.