Colibris update: 2022/01

Nieuwigheden

• Ondersteuning voor bijkomende types van barcodes, zodat bestaande barcodes van andere systemen herkend worden en blijven functioneren na conversie naar Colibris.

Verbeteringen

• Bij het afdrukken van het uitleenoverzicht (via de printfunctie van de browser Ctrl+P) worden de eventueel aanwezige pop-upmeldingen (bv. “Boek X werd uitgeleend”) automatisch verborgen om te voorkomen dat ze belangrijke informatie bedekken.
  • Bij het verwijderen van een vestiging worden ineens alle lokalen binnen deze vestiging verwijderd. Alle aanwezige exemplaren binnen deze vestiging verhuisd naar het eerste beschikbare lokaal in de basisvestiging (= het lokaal dat eerst werd toegevoegd in het systeem, met ID=1). Op die manier vermijden we dat exemplaren niet meer gevonden kunnen worden omdat de vestiging waartoe ze behoren niet meer bestaat.
  • Bij het verwijderen van een lokaal worden alle aanwezige exemplaren verhuisd naar het eerste bestaande lokaal (= het lokaal dat eerst werd toegevoegd in het systeem). Op die manier vermijden we dat exemplaren niet meer gevonden kunnen worden omdat het lokaal waartoe ze behoren niet meer bestaat.

Bugfixes

• Geen bugfixes