Colibris update 2022/09

Nieuwigheden

• Instellingen > Publiek gedeelte: Bijkomende infopagina’s
    Het uitleenreglement en de aankondiging op de homepage zitten nu onder Instellingen > Publiek gedeelte > Infopagina’s. Naast deze bestaande pagina’s is het nu ook mogelijk om bijkomende infopagina’s aan te maken, bijvoorbeeld een pagina met zoektips, openingsuren van de bibliotheek, Boek van de maand… Elk van deze pagina’s hebben hun eigen titel (max. 20 karakters), een tekstveld en een vinkje ‘actief’ om de pagina tijdelijk onzichtbaar te maken.
  • Aankondigingen hebben nu ook een WYSIWYG editor zodat links, aangepaste tekstkleuren, opsommingen… mogelijk zijn.
  • Instellingen > Uitleen: bijkomend veld ‘Maximum uitleen’
    Hiermee kan een globale limiet worden ingesteld op het aantal items dat tegelijkertijd kan worden ontleend. Dit geldt over alle itemtypes heen, maar ook de individuele limieten per itemtype blijven gelden.
  • Instellingen > Uitleen: bijkomend veld ‘Uiterste retourdatum’
    Hiermee kan een vaste uitleenlimiet worden ingesteld (bijvoorbeeld het einde van het schooljaar). Zelfs wanneer de standaard uitleentermijn voorbij deze datum zou gaan, dan nog zal de uiterste retourdatum gelden als inleverdatum.

Verbeteringen

• Instellingen > Interface hernoemd naar Instellingen > Publiek gedeelte. Sommige instellingen uit Instellingen > Uitleen die enkel een impact hadden op het publieke gedeelte, zijn verhuisd om overzichtelijk te blijven
  • Upgrade van de WYSIWYG editor die o.a. wordt gebruikt om de pagina ‘Uitleenreglement’ te bewerken.
  • Link aangepast naar de WebClientPrint plug-in, om onmiddellijk te leiden naar de juiste versie voor Colibris.
  • Instructies verduidelijkt voor het importeren van ontleners via Ontleners > Importeren. Officieel moet de uitleengroep steeds 2 cijfers bevatten, dus |01|02| in plaats van |1|2|. Voortaan worden beide versies echter aanvaard en correct verwerkt door Colibris.
  • Selfscan pagina ververst zichzelf automatisch na 2 minuten inactiviteit. De pagina meldt de actieve gebruiker af.
  • In Ontleners > Importeren worden nu ook acties gelogd. Er wordt opgeslagen welke beheerder gegevens heeft geïmporteerd zodat achteraf kan worden opgevraagd wie verantwoordelijk was voor deze actie.

Bugfixes

• Fout opgelost in Statistieken > Nullijsten waarbij sommige combinaties van parameters aanleiding gaven tot een foutmelding.